26 Ocak 2011 Çarşamba

Tüm Yılların Tüm derslerin vize , final ve bütünleme sorularını indir ve yazdr

Merhaba arkadaşlar daha önce aof sorularını indirme yöntemini anlatmıştım ama aof sitesinde yapılan bir değişiklik nedeniyle soruların indirme yöntemide değişti.

Aşağıda anlatacağım yöntem sayesinde yine soruları ve cevapları bilgisayarınıza indirebilir, çıktılarını alabilirsiniz.

1- Masa üstünde soruları indireceğimiz bir klasör oluşturuyoruz.

2- e-ogrenme.anadolu.edu.tr sitesinden Oturum Açıyorsunuz.(T.C. kimlik no yeterLi açmak için) Soruların olduğu bölüme kadar geliyoruz. Siz hangi yılın sorularını indirecekseniz onu seciyorsunuz.Açılan sayfada Sağ taraftaki e-kitap'a tıklıyoruz. sonra da indirmek istediğimiz soruya.

3- İndirmek istediğiniz soru ekrana tam olarak gelince, İnternet Explorer'in Araçlar menüsünü tıklıyoruz. Oradan İnternet Seçenekleri bölümüne geçiyoruz.

4- Bu aşamada eğer İnternet Explorer'in 7.0' ını kullanıyorsanız. "Genel Sekmesinde-Gözatma Geçmişi bölümünde Ayarlar" bölümü var onu tıklıyoruz. Ekrana gelen menüden "Dosyaları Göster"i tıklıyoruz. ( 6. bölümden devam edin.)Kaynakwh webhatti.com:

A.Ö.F.Tüm Yılların Tüm derslerin vize, final ve bütünleme sorularını indir ve yazdır


5- Eğer İnternet Explorer'in 7.0'ından önceki bir sürümünü kullanıyorsanız. "Temporary İnternet Files" yazan bölümün altında ayarlar yazan yeri tıklıyoruz. Ekrana gelen menüden "Dosyaları Göster"i tıklıyoruz.

6- Ekrana geçici internet dosyalarının saklandığı bizimde soruların bulunduğu "Temporary İnternet Files" bölümü ekrana gelecek.

7- En üste başlıklar sırasıyla Ad-Tür-İnternet Adresi-Boyut-Süre Sonu-Son Değiştirme-Son Erişim Tarihi-Son Denetleme Başlıkları var.

8- Bu başlıklardan "Son Erişim Tarihi" yazan başlığı tıklıyoruz. En son erişim tarihine göre dosyalar sıralanıyor. En son tarih üste gelecek buna dikkat edin.

9- Mesela 2005-2006 yılına ait soruların cevap anahtarlarına bakıyorsak. En üste "unite02.swf?kitapURL=KitapSWF........" şeklinde bir dosya olacak cevap anahtarımız bu.

10- Bu dosyayı seçip mouse'nin sağ tuşuna basıyoruz, seçeneklerden Kopyala'yı seçiyoruz.

11- Masaüstünde ki sorularımızın kopyalanacağı klasörü açıyoruz, boş bir alanda mouse'nin yine sağ tuşuna basıyoruz. Seçeneklerden "Yapıştırı" seçiyoruz. Dosyamız "unite02[1].swf" şeklinde geldi. Dosyanın adını istediğiniz bir isimle değiştirebilirsiniz.Kaynakwh webhatti.com:

A.Ö.F.Tüm Yılların Tüm derslerin vize, final ve bütünleme sorularını indir ve yazdır


Diğer sorular ve cevaplar için aynı şeyleri yapıyoruz. Dikkat edeceğiniz bir nokta: Sınav sorularının ve cevap anahtarlarının en baş tarafında bir rakam var.

01 - AÇIKLAMA
02 - CEVAP ANAHTARI
03 - 1001 - GENEL MUHASEBE gibi

Siz 03-1001 - GENEL MUHASEBE yi tıklarsanız, En üste gelen dosyanın adı : "unite03.swf?kitapURL=KitapSWF........" oluyor. Yani siz hangi soruyu secerseniz unite yazısından sonraki rakama bu sorunun başındaki rakam geliyor.

Sınav Soruları ve Cevap Anahtarlarını yazıcıdan cıktı alabilirsiniz. Dosyaları açabilmek için ise ya sürükle bırak yöntemi ile Explorer'ın üzerine sürükleyip bırakın.( size Activex uyarısı verecek onaylayın.)

yada

http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/updaters/9/sa_flashplayer_9_debug.exe linkindeki programla dosyaları açın.


Umarım açıklama yeterli olmuştur.

Sizlere iyi çalışmalar ve sınavınızda başarılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder